Uw dier veilig gesteriliseerd of gecastreerd bij de dierenkliniek

Als u niet wilt fokken met uw hond dan adviseren wij u om de teef 3 tot 4 maanden na de eerste loopsheid te steriliseren en een reu vanaf minimaal 6 maanden te castreren. De ingreep wordt in onze kliniek door een ervaren chirurg uitgevoerd.

Bij iedere operatie is standaard hart- en ademhalingsbewaking en gebruik van pijnstilling. Alle hechtingen gaan onderhuids waardoor het dragen van een kraag niet nodig is.

De werkwijze voor sterilisaties en castraties in Alblasserdam

U kunt telefonisch of aan de balie in de kliniek een afspraak maken. Operaties vinden dagelijks plaats. Nadat er een afspraak is ingepland, geeft u uw hond of kat de avond voor de operatie geen eten. Water is wel toegestaan.

De dierenarts zal uw dier eerst nakijken. Wij adviseren daarbij een bloedonderzoek, om het functioneren van de organen te controleren. Dit bloedonderzoek is geen vereiste.

Uw dier krijgt voor de operatie een injectie met pijnstilling. Voor een optimale ademhaling gaat er een tube in de keel met een aansluiting op een capnograaf (CO2-meting). Daarbij hebben we de mogelijkheid tot hartbewaking (ECG). Eventuele problemen worden gelijk weergegeven op de monitor.

Bij de teef en poes worden alleen de eierstokken verwijderd. Wanneer de baarmoeder er afwijkend uitziet, zal deze ook verwijderd worden. Toch zullen we de snede altijd minimaal houden.

Door het toepassen van onderhuidse hechtingen hoeft uw dier de dagen na de operatie geen kraag te dragen.
Wanneer er toch een neiging is van veel likken, wordt het dragen van een 'speciaal shirt' geadviseerd. Dit kan evt nodig zijn bij de reu.

Direct na de ingreep gaat uw dier naar de verwarmde recovery. Daar houden we uw dier nauwlettend in de gaten. Wij nemen vervolgens contact met u op als uw huisdier weer goed wakker is en naar huis mag. Bij het ophalen van uw dier geeft de assistente u uitleg over de nazorg.

Dierenkliniek De Waard uit Alblasserdam werkt nauw samen met Verwijscentrum Dordrecht en de Universiteitskliniek Utrecht.

Sterilisatie en castratie bij Dierenkliniek Anicura De Waard

  • Standaard met hart- en ademhalingsbewaking
  • Onderhuids gehecht (geen kraag nodig)
  • Gebruik van pijnstilling
  • Gemiddeld 5 uur verblijf op de kliniek