Honden zijn veilig bij Dierenkliniek De Waard uit Alblasserdam

Houd het gebit van uw dier goed met Dierenkliniek Anicura De Waard

Dieren kunnen last hebben van hun gebit zonder dat u hier iets van merkt. De alarmbellen gaan vaak pas rinkelen als het dier minder enthousiast eet. Maar ook voor die tijd kunnen problemen met het gebit of tandvlees leiden tot ongemak en problemen voor uw dier. Dierenklinkiek De Waard kijkt tijdens de jaarlijkse controle en vaccinatie van uw dier ook altijd goed naar het gebit. Als daarbij afwijkingen te zien zijn, adviseren we u een afspraak te maken voor een gebitsbehandeling onder narcose.

De gebitsbehandelingen bij de kliniek in Alblasserdam

Wij werken met een moderne unit voor tandheelkunde, met een digitale tandheelkundige röntgen en met uitgebreid instrumentarium. Hiermee zijn wij in staat de volgende behandelingen uit te voeren:

  • Gebitsbehandeling onder sedatie.
  • Verwijderen van tanden en kiezen, zowel simpel als complex.
  • Verwijderen van melkhoektanden.
  • Behandeling van katten met ontstoken tandvlees: stomatitispatiënten.
  • Behandeling van haken op de kiezen van konijnen en kleine knaagdieren.
  • Extracties van doorgroeiende snijtanden.

     
Uw kat is bij Dierenkliniek de Waard in goede handen

Extra informatie over gebitsbehandelingen

Wij vinden de kwaliteit van onze behandeling erg belangrijk en geven u graag informatie over hoe deze verloopt.

Vooral als er kiezen verwijderd moeten worden, kunnen gebitsbehandelingen lang duren. De dieren die deze behandelingen ondergaan zijn meestal wat ouder. Het is dus goed om de risico’s vooraf in te schatten.

 

Narcose
Een gebitsbehandeling bij een dier gebeurt onder gehele narcose. Om een goede inschatting te maken van het narcose-risico, adviseren we een pre-anesthetisch bloedonderzoek uit te laten voeren. Daarnaast wordt altijd uitgebreid naar hart en longen geluisterd. Bij risicopatiënten en afwijkingen in het bloedonderzoek zal de narcose aangepast worden.

Na de behandeling
Na de ingreep wordt uw dier in de warme kamer gelegd om lekker uit te slapen. Zodra hij of zij weer goed wakker is, mag uw viervoeter weer worden opgehaald. Eventueel zullen er antibiotica of pijnstillers meegegeven worden. De nazorg bespreken we bij het ophalen van uw huisdier.